В новорічні свята існує традиція влаштовувати застілля з безліччю страв та алкоголю, що в сукупності часто створюють навантаження на організм людини. Щоб зменшити його, медики радять дотримуватися певних правил. Лікар-гастроентеролог дала декілька порад, як як відзначити зимові свята без наслідків для шлунку. Під час трапези не варто налягати на всі страви відразу – краще обрати декілька, які найбільше до вподоби. Перевагу слід віддати нежирному м’ясу, овочам, салатам, приправленим оливковою олією замість майонезу, та в жодному разі не вживати солодку газовану воду після їжі. При цьому лікар зазначила: перед трапезою всім можна випити сорбенти та ферменти, які мають полегшити перетравлювання їжі й спиртного. Також лікар додала: почуття зайвої ваги після свят виникає тому, що за столом зловживають солодощами та солоним – все це притягує воду та виникає набряклість яка і спричиняє відчуття повноти. Щоб відновитися після довготривалого застілля, слід, насамперед, нормалізувати свій раціон – вживати легкі продукти, що допомагають виводити шкідливі речовини з організму: овочі, зокрема моркву, вівсянку, сухофрукти, свіжовичавлені соки, йогурт, несолодкі компоти, зелений чай.
https://www.otv.ua/PEu6q0x3lxc