Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Тенденція на зниження

Як змінилась вартість базових продуктів харчування

Тимчасові обмеження вплинули на всі сфери нашого життя. І в першу чергу особливий попит з’явився на їжу. Через карантинний ажіотаж та нестабільну економічну ситуацію в країні протягом тривалого часу постійно змінилася вартість на базові продукти. Але останнім часом експерти фіксують стабілізацію цього показника.

Економічний експерт Михайло Крапивко повідомив: ціни на продовольчому ринку не тільки зміцніли. Але й помітна тенденція їх зниження. Таким чином, подешевшала гречка, картопля та яйця. М’ясо, в свою чергу, навпаки подорожчало. Зросла вартість свинини та курки. Нестабільною залишається вартість рослинної олії. А ціни на цукор, молочні продукти та хліб – залишилися без змін. 

Економічний фахівець також звернув свою увагу на можливий поступовий вихід з карантину починаючи з 11 травня. Та додав: такі заходи можуть суттєво вплинути на зміцнення вартості деяких продуктів харчування.

 

https://www.otv.ua/Z5aQPD14lYs

Поширити:
28 Квітня, 2020