З першого вересня школярі повинні будуть харчуватися за новим чотирьох тижневим меню. 24 березня 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову №305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”. В основі цієї реформи лежить здорове харчування дітлахів, з урахування національних кулінарних традицій.
Тепер раціон учнів буде збалансованим: без вживання картоплі фрі, смажених пиріжків у фритюрі, ковбасних виробів. Окрім того, постанова забороняє використовувати синтетичні барвники, ароматизатори, окрім ваніліну. А ще — підсолоджувачі, підсилювачі смакУ, консерванти, гриби у будь-якому вигляді, каву та кавові напої. До цього списку входять і рибні, м’ясні, плодоовочеві консерви, або інші консерви промислового виробництва. Газовані напої, зокрема енергетичні. Страви домашнього приготування, холодці, м’ясні та рибні салати, паштети, вироби у фритюрі. Млинці з кисломолочним сиром або м`ясом.
На сьогоднішній день затвердженими нормами передбачено два способи організації харчування.
Якщо ж в штаті не буде відповідних працівників харчування, тоді такий спосіб доставки буде або на умовах кЕйтерингу або ж на умовах аутсОрсингу.